Knip- en zetwerk

Staal knippen en zetten

Brink Plaatbewerking bewerkt staal zeer secuur door het te knippen en te zetten. Als het eindproduct bestaat uit alleen rechte hoeken is knippen verreweg de beste techniek. We produceren plaatwerk van begin tot eind, van knippen en zetten tot lassen en poedercoaten, waardoor we snelle levertijden garanderen. De maximale plaatomvang die wij verwerken is 3000*1500mm.

Staal knippen is een kostenbesparende techniek voor het bewerken van het materiaal. Als er geen bijzondere vormen of uitsnedes nodig zijn adviseren we deze techniek. We knippen staal, roestvaststaal en sendzimir (voorverzinkt staal). Over het algemeen hebben we hier genoeg van op voorraad zodat we direct kunnen produceren als u daarom vraagt.

Kanten of zetten

Met kanten of zetten vervormen we staal door een buigmoment. Kanten doen we meestal na knippen (of lasersnijden). Het voordeel van kanten is dat er geen laswerk nodig is om bepaalde constructies te maken. Deze bewerking heeft een positieve invloed op de prijs én op het uiterlijk van uw product.

Zetten is een andere bewerking dan kanten, hoewel het in de volksmond vaak hetzelfde wordt genoemd. Bij een zetbank wordt de plaat die bewerkt wordt vast gezet in een verstelbare klem. Vergeleken met kanten neemt deze plaatbewerking iets meer tijd in beslag, maar voor sommige bewerkingen is zetten nodig voor het gewenste resultaat.

Andere bewerkingen

Wilt u een product laten maken met meer dan alleen rechte hoeken? In dat geval raden we lasersnijden aan. Daarmee kunnen we snel en precies elke gewenste vorm snijden. Om bepaalde constructies mogelijk te maken kunnen we ook laswerk toepassen. Daarmee maken we uw specifieke product op maat, precies zoals u het hebben wilt. Voor de afwerking van uw product kunnen we het ook poedercoaten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? We geven u graag ons advies.

© Copyright -Brink Plaatbewerking | Ontwerp & Realisatie door Webvriend